Anna Fernette
Hälsa & Fitness

Vågar knappt skriva det… Men jag är smärtfri!!.. Något jag inte upplevt på flera år..

En fantastisk känsla som är svår sätta ord på.
Jag kan sitta, ligga, jag kan lyfta!! Det gör inte ont.?

Min son på sex år sa idag – mamma varför håller du inte i dig när du böjer dig fram? ?
Då fick jag tänka efter lite först, innan jag förstod vad han menar..
-jag har inte ont längre..
Det var verkligen äkta sann glädje, han testade mig därefter på massvis av rörelser jag inte kunnat utföra tidigare och alla utan smärta.❤️
– kan du hoppa studsmatta med mig nu? Fick faktiskt tårar i ögonen, för.. Jag är så otroligt glad. -JA vi ska hoppa studsmatta du och jag! ❤️
Det fick mig att ännu en gång tänka på varför jag gör det jag gör, varför jag tränar, äter och lever sunt. Det är för precis just det, att kunna vara med mina barn, inte finnas utan att aktivt kunna vara med dem!
I förhoppningsvis många år till.

Nu hoppas jag verkligen det här håller i, att sprutorna hjälpte mig en lång tid framöver! Att jag långsamt kan öka belastningen i träningen, fortsätta stärka min bål och få fortsätta göra det jag älskar! ??
Det här fick mig också vilja hjälpa dig göra samma sak! Så här kommer mina tre bästa råd för hur du kan leva sundare.

1. Rör på dig, gå nu inte bara och köp ett gymkort för att, utan hitta något du tycker är roligt! Bra träning är den som blir av, inte den man önskar. Testa olika sporter tills du hittar något du faktiskt VILL göra. Crossfit har fångat upp extremt många människor som inte känt sig hemma på gymmet, i andra gruppträningar eller i bollsport. Kanske kan det vara din grej? Kontinuitet är nyckeln, så ha inte för höga ambitioner! Tre dagar i veckan räcker gott och väl. Anpassa efter hur ditt liv ser ut.

2. Ät grönt och det som finns för oss ute i naturen som bas, tills du blir lagom mätt. Även mellanmål om du känner dig hungrig, lyssna på kroppen. Bli inte extrem! Jag har följt så många människor som går in 100% för dieter och det slutar väldigt sällan bra. Då lär man sig inte leva sunt, man kämpar bara mot ett mål… Och sen?.. Så hamnar man i samma vanor igen. Försök hitta en balans där det är ok unna sig något gott ibland, kanske på helgen. För man kan! Tränar du bra och äter bra så är det inga problem unna sig. Vi har bara ett liv, klart vi ska njuta av det? Hitta din balans där det inte blir någon hets på eller av, utan en livsstil. Oftast kommer en bättre kost automatiskt av träningen.

3. Sätt mål i din prestation inte på vågen! Stirra dig inte blind på vad vågen säger den talar inte om hur din kropp mår. Muskler väger dessutom mer än fett. Sätt istället upp mål i din prestation, som att klara något du inte kan idag! En pull-up? En armhävning? Belastning i ett lyft? ett långdistanslopp eller annan utmaning i det du valt aktivera dig i?
Det är sunt! Om du är kroppsfixerad och rynkar näsan nu vill jag bara säga, hur troligt är det du utvecklar din fysiska prestation och går åt motsatt håll i spegelbilden? ?

Tro på dig själv och bestäm dig! ??

image

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar