Anna Fernette
Hälsa & Fitness

Mallorca ☀️

image
Det är inte förens man kommer iväg, kopplar bort och slappnar av man känner exakt hur mycket man verkligen behöver en semester!
Inte bara det vanliga att slippa laga mat, passa tider, tvätta och städa. Utan också vila från all träning. Verkligen ge kroppen en paus från alla tunga lyft och mängder repitioner av gymnastiska övningar.

Det liksom juicerna jag fortsatt dricker ger verkligen kroppen en extra boost ??

Det betyder inte man behöver ligga blixtstilla dock ? Blev en liten joggingtur, promenader och en sväng i paddelbåten ?
Passade på känna in mina nya riktigt snygga och sköna shorts från shopnorthernspirit.com ?

image

 

image

Jag är dock i chock hur vi svenskar, norrmän och engelsmän äter, hur vi beter oss och hur vi trycker i våra barn skit.?

På riktigt bekymrad och många gånger äcklad. Att man själv som vuxen väljer förstöra sin kropp må någonstans få vara okey.
Men att konstant trycka i sina barn skräpmat och socker tycker jag borde vara straffbart precis som vilken misshandel som helst.
Det är nu 2016 och okunskap i ämnet anser jag inte borde existera..

Vartenda unge tryckte pannkakor nutella sylt grädde och godis till frukost. Till lunch var det pommes friterad blek korv eller friterade Nuggets samma här med en godisbuffe som dessert ?? middagen såg ungefär likadan ut.
Däremellan gick ungarna mumsade slushies, glass och läsk i mängder!

Jag såg inte ett enda barn förutom mina dricka ur en vattenflaska……
Det vidrigaste som nästan fick mig gå fram säga till var när en mamma i min ålder satt matade sin 6-8 mån bäbis med SYLT.

På detta skrek såklart ungarna högt och lågt i “bamba” matsalen som ingick i all inklusive.
Inte konstigt jag hade också fått en kick! Matsalen och barerna var ju barnens Cristiania, nu var det dags för en ny kick ???
Föräldrarna till min förvåning brydde sig inte heller? Lutade sig bakåt och njöt av sin kalla gratis öl, spelar ju ingen roll, alla andra ungar skriker ju också? ?
Inte en tanke på uppfostra bordsskick, TA UT barn som skriker ur restaurangen? Nä ta några fler skumkaniner och en skvätt Cola på det, hälften på golvet på vägen till bordet. Men vem bryr sig? Alla gör ju så..

Nu säger inte jag att man inte kan äta pannkakor, ta en glass eller dricka en cola ibland. Men låt det få vara något speciellt?! En speciell njutning på dagen. Det här var bara grisigt…
Vad hände med all fantastisk frukt som är magiskt äta i värmen? Smaksatt bubbelvatten? Tapas och all annan fantastisk mat Spanien är känt för?
Och NEJ jag köper inte “mitt barn äter inte det” såvitt jag vet har inget barn som haft tillgång till man svultit ihjäl?
Nä på riktigt SKÄRPNING! ?

Mina barn älskar tyvärr också socker och det är en ständig kamp! Säger inte att jag är bättre än någon annan och är långt ifrån perfekt! Men jag försöker och gör allt jag kan för att ge mina barn bra mat och en bra start i livet. Övertygad dem en dag kommer förstå och tacka mig ❤️

Fråga dig som förälder när ditt barn blivit tonåring, sockertorsk extremt överviktig och djupt deprimerad om du gjorde allt du kunde?….

Så vi åt inte mycket i “bamba”… ???
Här från gamla stan i Alcudia, kan jag varmt rekommendera! ?? riktigt fint bevarat, många pittoreska mysiga restauranger och kul shopping! Och ja jag dricker också en öl eller två ibland ??

image

Haft magiska dagar med mina älsklingar ?☀️

Tags : semesterkost
Annons

Lämna en kommentar