Anna Fernette
Hälsa & Fitness
FitnessInspiration

Lyssna på kroppen

Det är så lätt tappa motivationen när man får motgångar och att ta chansen skylla på något lockar tyvärr väldigt många.

Det finns inget så naturligt som träning som kan få oss må så otroligt mycket bättre! Men man måste lära sig lyssna på kroppen och kroppen påverkas lika mycket av vår fysiska som psykiska hälsa.

Jag fick själv i april för snart ett år sedan konstaterat två diskbråck samt artros i fem nedersta kotorna. Självklart var tårarna många och påståenden om att crossfit inte var möjligt för mig var extremt tungt ta in.

Jag valde dock gå emot det mesta läkare sa och lyssnade istället helt och hållet på min kropp och följde slaviskt min sjukgymnastik.

Jag tror nämligen inte någonting är omöjligt! Jag tror kroppen klarar så extremt mycket mer än vi tror och att skydda den från naturliga rörelser är fel!

Jag gjorde allt jag tidigare gjort fast med extremt till obefintlig belastning, byggde upp mig långsamt starkare än någonsin och idag gör jag exakt samma träning som för ett år sedan fast bättre!!

 

Jag har blivit extremt mycket bättre på att “lyssna på kroppen” tidigare har jag alltid gjort precis ALLT som stått i min programmering (träningsschema)

Det här året har jag följt det delvis men känner jag att kroppen är sliten från dagen innan tar jag det lugnt! Mindre fart och lättare vikter. Jag stressar inte ner helgerna jag har mina barn för att stressa igenom ett långt pass, då gör jag ett kortare pass eller något aktivt med barnen istället! Känner jag att jag är extremt trött en dag så åker jag hem sover istället för träna, har jag mer energi en annan dag kan det bli en extra löprunda.

Jag räknar inga kalorier, snälla kan inte alla bara sluta prata kalorier ??
Ät naturlig bra mat lugnt och fint utan stress tills du är mätt… Och ät igen när du blir hungrig.. Unna dig något gott ibland (ca en gång i veckan) och det är  ingen fara!
Lyssna på kroppen… Igår blev det hamburgare och öl ???

.

Allt det här har gjort att min träning det senaste har utvecklats väldigt mycket mer än tidigare! Jag lyfter tyngre och har en bättre arbetskapacitet.

Nyckeln är lyssna på din kropp!

Det är samma sak med alla förkylningar som går nu, har man inte feber och kan gå till jobbet så tror jag inte det är någon fara lyfta lite vikter och hålla igång kroppen, lugnt och fint! Om det känns ok?

Mår man psykiskt dåligt ska man heller givetvis inte tömma kroppen, men absolut boosta!! Kör 70% av din kapacitet och jag lovar du mår mycket bättre efteråt!

Har vi åkt på en skada så hittar man lösningar jobba runt den!

Vi behöver sluta stressa, prioritera oss själva och lyssna mer på vad kroppen säger till oss, har du inte tid göra det får du istället hitta tid för skador och sjukdom framöver.

Så upp med motivationen! En motivationshöjare är nya träningskläder här några favoriter från www.shopnorthernspirit.com ☺️??

Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar