Anna Fernette
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Kortison i facettlederna

vill först börja med tacka min fina vän Camilla som följde med mig idag! Betydde otroligt mycket ❤️

Jag är faktiskt tuff med ganska mycket, ? men just sprutor är en stor skräck!

När vi väl kom fram till operation på carlanderska kändes allt mycket större än jag förväntat mig! Operationskläder och sterilt.

image

Men när jag träffar min fantastiska läkare Klas Halldin blev jag faktiskt mycket lugnare, han förklarade det var endast för den stora röntgen maskinens skull vi behövde befinna oss just där. Det är på den han ser och kan få till sprutan på exakt rätt plats.

image

Efter Klas satt bedövning gick han in i min högra sida, det är den som är “bäst” alltså där jag har minst smärta. Det gick faktiskt helt ok, med lite förlossningsandning och fina syster Rosa lugnande vid min sida tog vi oss igenom det bra ☺️

image

När det sen var dags för den andra mer smärtsamma sidan var det värre! Efter bedövningen var lagd och den lägre sprutan skulle ner och tränga in i leden var det totalstopp! Och det gjorde FRUKTANSVÄRT ont ? Smärtan var exakt den jag haft i ryggen länge som strålar ner i vänsterbenet, fast gånger, hmmm väldigt mycket!

image

samtidigt som jag gapar och gråter en skvätt gapar Klas av glädje, – Ja men då har vi ju träffat rätt! ??

Jo det var ju i och för sig positivt ?

Så in med mer bedövning nere i leden så han kunde trycka på och gräva ordentligt tills han tillslut fick den på exakt rätt plats. Den var extremt hård och inflammerad så att tränga igenom var tufft! När det tillslut gick hörde vi alla ett klickande ljud ?

image

Men på första försöket var leden så tight och hård, så när kortisonet skulle sprutas in åkte sprutan ut ? Men på andra försöket gick det bra!

image

 

Det känns som vi verkligen hittade rätt idag och att äntligen få göra något medicinskt för att förbättra ryggen känns riktigt bra! Om tre veckor vet vi om det funkar, kanske jag kan bli smärtfri!! ✊?✊?

Stort tack till min sjukgymnast Johanna Seve och min specialistläkare Klas Halldin för ett väldigt bra samarbete, inte bara med mig utan även er två emellan! ❤️

 

Annons

Lämna en kommentar