Anna Fernette
Hälsa & Fitness
BarnträningCrossfit

Sluta dalta med era barn! Låt dom kämpa lite.

Man ser det överallt idag, i skolan, hemma, på fritidsaktiviteter.

Den moderna “låt gå” metoden har fullkomligt tagit över.
Lärare får inte säga till barn på skarpen, föräldrar blundar för bortskämda och oförskämda beteenden. Ledare på träningen som skrattar bort barn som inte sköter sig eller inte lyssnar.

Inte konstigt att vi har så otroligt dåliga utslag i skolan, att vi ligger så långt efter andra länder i kunskap.

Tyvärr kan vi inte göra speciellt mycket åt vår tafatta regering (blå som röd) som givetvis borde ge lärare och rektorer mer rätt sätta ner foten! Få respekt i klassrummen!
men vi kan skärpa oss hemma.

Hur tror du ett barn som växer upp med att få allt serverat på en räkmacka hemma, inte har några som helst krav på sig i skolan (förens senare åldern)
kan sluta med alla aktiviteter som man vill för det är jobbigt, tråkigt osv kommer klara av vår stressiga hårda vardag som är ett faktum i vuxenlivet idag?

När motgångar kommer kan man ju bara “sluta”?

Pusha era barn! Livet är ingen dans på rosor och verkligen ingen bomullsvärld.

img_3643

Aktiviteter tycker jag är en stor och viktig del! Att skapa relationer utanför skolan, få självförtroende man är bra på något. Oavsett vad det är, låt dom kämpa!
Hjälp dem hitta något som passar just dom, något aktivt! Sen kan man inte bara sluta.. belöna dem istället! Hitta sätt få dem fortsätta.. Ge er inte.

Det är sällan läshuvudet längst fram i klassrummet som förstod allt direkt som lyckas eller den med mest bolltalang som blev fotbollsproffs.
Det är oftast dom som länge låg i bakgrunden och.. kämpade! När man tillslut kommer till den punkten i livet när man inte kan glida på talang längre, utan måste kämpa för ta sig vidare.

Då faller “talangerna” OFTAST bort. För dom har aldrig lärt sig kämpa?

Läshuvudet längst fram har inte kämpat med sin sociala förmåga som krävs i yrkeslivet? Aldrig sociallicerat sig i aktiviteter. Och bolltalangen kunde ju alltid hoppa den tråkiga jobbiga fysen, han/hon var ju ändå bäst?

Då ser man hur dom som växt upp med att kämpa kliver fram. Givetvis stämmer inte detta alltid, men jag tycker helt klart kunna se ett samband.

På mina träningar är jag relativt hård, men kärleksfull. Jag köper aldrig när dom gnäller, inte lyssnar, eller inte gör det vi ska göra.
Det gör ont! Det gör ont i händerna hänga i riggen, det är jobbigt träna sig svettig.
Men det ger resultat! Både fysiskt och mentalt.

img_3642

Av 45 barn var det en som valde inte fortsätta nästa termin. Så någonting måste vi ju göra rätt här?
Barn gillar raka hårda regler! Precis som dom mår bra av rutiner.

Så kom igen nu alla föräldrar, ta tillbaka kommandot över hemmen ???

Och pusha era barn, för deras skull! För att ni bryr er ❤️

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar